Instaliran stabilni sustav za dojavu i gašenje požara plinom CO2

Tvrtka Tehnomobil - Elsting d.o.o. u suradnji sa matičnom tvrtkom Zarja Elektronika d.o.o instalirala je i pustila u rad najmoderniji stabilni sustav za detekciju i gašenje požara plinom CO2 u lokalnoj tvornici za proizvodnju peradarskih proizvoda.

Gašenje požara plinom CO2 poznato je dulje od 80 godina, a upotrebljava se za gašenje skladišta zapaljivih tekućina i plinova, osjetljive električne opreme i električnih instalacija, računalnih centara i strojnih alata. Jedno od odličnih svojstava plina CO2 je da ne stvara kemijske komponente u kombinaciji s drugim tvarima. CO2 je čisto sredstvo za gašenje bez taloga, namijenjeno zaštiti iznimno osjetljivih materijala. Kao sredstvo za gašenje, CO2 djeluje na principu otpuštanja kisika, što onemogućava gorenje. U prostorima može biti do 21% kisika, što je uobičajena količina za zemaljsku atmosferu. Kad se prostor preplavi s CO2, sadržaj kisika brzo padne na 15% ili manje, što sprječava daljnji razvoj požara.

Tehnomobil Stabilni CO2 4 2019 02

Stabilni sustav za detekciju i gašenje požara instaliran je u prostorijama sa upravljačkim razvodnim elektro ormarima sa osjetljivom elektronikom koji upravljaju sa kompletnim proizvodnim linijama tvornice. Posebnost sustava je u tome što se svaki pojedini upravljački ormar nadzire sa dvozonskim detektorima požara, te je u svaki pojedini ormar ugrađena mlaznica za ispuštanje plina CO 2 kojim se u slučaju dojave požara isti gasi u najkraćem mogućem roku bez ikakvih posljedica za elektroničku opremu instaliranu u samim upravljačkim ormarima.

Ovo je još jedan od projekata kojim Tehnomobil - Elsting d.o.o. potvrđuje zrelost, profesionalnost i spremnost na izazove te opravdava puno povjerenje naših partnera i investitora.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće