Skladište zrakoplovnog goriva u zračnoj luci Dubrovnik, Hrvatska

Zbog povećanog zračnog prometa i neprimjerenog položaja postojećeg skladišta, Zračna luka Dubrovnik izgradila je novi terminal za skladištenje i opskrbu zrakoplova gorivom te novu benzinsku postaju za potrebe zračne luke.

Terminal je namijenjen za prihvat, skladištenje i otpremu zrakoplovnog goriva Jet A-1, od 100 LL, te benzina i dizelskog goriva za potrebe aerodromskih vozila.

Tehnomobil - Elsting d.o.o. i Zarja Elektronika d.o.o pobrinuli su se za izgradnju sustava za dojavu požara i plina te upravljanje sa sustavom za gašenje požara vodenom pjenom. Sustav se sastoji od dva mrežno povezana NJP- 400A sustava, udaljenog zaslona i AMS grafičkog kontrolnog centra, kroz koji osoblje nadzire i upravlja cijelim sustavom zaštite.

Za detekciju požara na rezervoarima upotrebljeni su Spektrex detektori plamena u kombinaciji sa ručnim javljačima požara  raspoređenim po cijelom terminalu. Upravna zgrada zaštićena je Apollo optičkim i toplinskim detektorima požara. Sustav za gašenje pokriva obje cisterne od 1500 m3 i 1000 m3 zapremine, pretakalište kamionskih cisterni te unutarnju benzinsku stanicu za potrebe aerodromskih vozila.

Posebnost ovog sustava je u tome što se osim vatrodojavnog sustava kontrolira i tehnološki dio, te nadzire i osigurava dovoljnu količinu vode u spremniku zapremine 500 m3 i rad hidrofora za održavanje tlaka u hidrantskoj mreži. To je izvedeno posebnim modulima, proizvodima tvrtke Zarja Elektronika, koji omogućavaju pretvorbu signala iz mjerača razine i tlaka, te integraciju svih tih podataka u vatrodojavni sustav NJP-400A.

Tehnomobil – Elsting je i ovim projektom, zasnovanim na naprednim tehnološkim rješenjima te izvedenim u predviđenom roku i u skladu s pravilima struke, dokazao da je u stanju unatoć zahtjevnosti projekata isporučiti kvalitetna i sveobuhvatna rješenja što dovoljno govori o znanju, vještinama, predanosti i organiziranosti Tehnomobilovog  tima.

Projekt je odrađen u suradnji s  matičnom tvrtkom Zarja Elektronika d.o.o iz Slovenije.

Tehnomobil Dubrovnik 8 2019 02

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće